Jag och Yoda har varit på balansbollsinstruktör kurs. Kursen gick vi på Healthy Dog Academy med Maria Knutas.

I utbildningen så kommer jag åka upp till Healthy Dog Academy ett senare datum för muntlig och skriftlig tenta och hoppas jag kan få min certifiering. Under utbildningen lärde vi oss hur vi ska träna hundar på balansbollar. Både friska och skadade hundar har nytta av att använda balansboll för att bygga kroppens små stabiliserande muskler.

Balansboll är ett fantastiskt sätt att träna hund på. Som Maria skriver Att hunden har vältränade bålstabiliserande muskler är själva grunden för att den ska kunna hantera sin kropp på bästa sätt, kunna höja sin prestationsförmåga och minska skaderisken. Själv tycker jag också att det är ett fantastiskt sätt att stärka hundens självförtroende och kroppskontroll. Det som är så roligt att hundarna älskar att träna på detta sätt.

Yoda och jag på balansbollsinstruktörsutbildning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *