Om Bearsize

Vi heter Catarina och Ulf Gustafsson.

Vi föder upp Shih Tzu under prefixet Bearsize. Vi är båda utbildade djurskötare och har en stor kärlek till alla djur. Vår kennel är godkänd av länsstyrelsen. Jag har och har alltid haft en stor kärlek till hundar Ulfs intresse har väckts genom mej.

Mina föräldrar hade Hamiltonstövare och det är en ras som ligger mej varmt om hjärtat. Jag var med min pappa på hundutställning och jag tränade lydnad och jakt. Längtan efter en egen hund var stor och som 12 åring fick jag min alldeles egna hund en Golden Retriver vid namn Nadja. Jag ställde ut henne med blandat resultat och jag tränade lydnad och jakt. Jag har erfarenhet av flera olika raser så som Collie, Dalmantiner, Cocker Spaniel och Newfoundland. 1992 tog vi kennelnamnet Bearsize vår tanke och ambition var att ta en kull på vår Newfoundland men ibland blir det inte alltid som man har tänkt sej.

Efter en långtids sjukdom ville jag ha en liten hund som jag kunde ta skogspromenader med men som också kunde vila när min ork inte räckte, jag ville också att den skulle ha päls eftersom jag tycker det är så kul med päls. Vi kom i kontakt med Carina Norräng Sabayonnes kennel där och då träffade jag rasen som kom att betyda enormt mycket för oss. Intresset och kärleken för rasen växer för varje dag.

Vi har ingen stor uppfödning vi har en kull ibland när vi har något vi tror på.

En Shih tzu för oss är tung, låg på benen , klart rektangulär, har ett runt huvud med ett öppet och varmt uttryck, kort nos med en tydligt markerad haka. En stark topline med en högt ansatt svans. Rund , djup och lång bröstkorg. Bra vinklar som ger Shih tzun dess fantastiska rörelser.

Hundens beteende tycker jag är mycket intressant och hos en Shih Tzu finns mycket att studera de är stora personligheter med glimten i ögat och massor med humor. 

Genom sitt hundintresse träffar man många goa vänner och det är så roligt att utbyta tankar och funderingar att bolla olika planer med varandra.

Utställning är ju ett special intresse och det tycker jag är väldigt roligt ibland åker Ulf och jag tillsammans eller så åker Carina Norräng  och jag i väg och bara har kul för det är det , det ska vara kul

Shih Tzun är en helt underbar ras en liten hund med ett stort hjärta

Diplom och intyg