Hundtricksporten är relativt ny i Sverige och ännu är den inte en officiell sport här, men det jobbas hårt på det med hjälp av Svenska Hundtrickklubben ( SHTK) .

Susanna Larsdotter och Tova Berg var de första som gick utbildningen i USA och har tagit den hit till Sverige. Strax efter kom Yvonne Stjärnskog och Hanna Rubio Vretby.

Dessa fyra driver tillsammans HUNDRAelvans Spark team: fem facebookgrupper med 2100 nedlemmar från första klassen till championklassen.

Jag har glädjen att vara en av de första i Sverige att bli utbildad till hundTRICKinstruktör.

Jag har avlagt såväl praktiska som teoretiska prov. Med hunden Petter har jag fått godkänt i nivå 1 och Petter och jag tränar nu på att klara nivå 2 vilket är ett krav för att jag ska klara min examination. Jag tränar och tävlar våra Shih-Tzuer vilket är fantastiskt roligt och en utmaning. Jag brinner för att Shih-Tzu:n ska få vara en hund och inte bara ett utställningsobjekt. Det går både arbeta och ställa ut med sin Shih-Tzu.

HundTRICK passar mig och mina hundar utmärkt. Jag älskar hela konceptet där allt bygger på glädje och samarbete. Belöningsbaserad träning är en självklarhet för oss och vi tar helt avstånd från träning med aversiver.

Det är fyra nivåer på tricksen där nivå 1 är det första. Mitt mål är att komma till nivå 4, men mitt främsta och viktigaste mål är att hundarna och vi ska ha superkul tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *