Jag har blivit certifierad balansbollsinstruktör på Healthy Dog Academy. Det innebär att jag kan erbjuda balansbollsträning för din hund.

Balansbollen är ett verktyg där vi kan träna hunden till att använda sin kropp på bästa sätt. Genom att träna på balansbollar får hunden vältränande bålstabiliserande muskler, vilket minskar skaderisken och hundarna kan höja sin prestationsförmåga. Hunden lär sig kroppskontroll och träna sina muskler och får använda kroppen på ett bättre sätt.

Det finns många olika typer av balansbollar att välja mellan. Vilken typ av balansboll som väljs beror helt på hunden och dess ägares förutsättningar. All träning är individuellt anpassad utifrån hundens förutsättningar.

Förutom att hundarnas bålstabilitet utvecklas, tränas även deras psyke. När de tränar och använder sin kropp får de kroppskännedom och blir säkrare individer.

Balansboll används även vid rehabilitering och prehabilitering. Bollträning är viktigt vid alla typer av ledproblem där träningen kan stärka upp hundarnas alla leder och vid alla typer av ryggproblem. På valpar har de hundar som fått använda balansboll tidigt under uppväxten fått en minskad ledproblematik.

Det är aldrig för sent att börja använda balansboll på hundar.

Ett svar

  1. Grattis till din certifiering! Jag har just börjat intressera mig för balansbollsträning. jag följde länken du delade till Healthy Dog Academy, mycket matnyttigt där.

    MVH Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *